min dag på cultus

började dagen med att se på julkalendern, såklart. efter det upptäckte min bror att bussen jag skulle ta till cultus hade kört i diket utanför vårt fönster. trots det gick jag till busshållplatsen som jag tänkt och eftersom jag inte var den enda som skulle med bussen så var vi ett par stycken där. precis samtidigt som jag kom så kom också en bil som hjälpte bussen upp, så vi kom tillslut iväg i alla fall, dock några minuter försenade..
väl på bussen hamna jag bredvid en mamma till en kille i min brors innebandylag, så vi snacka lite. några busshållplatser senare klev lite kändisar på som jag inte sett på ett tag (gränby-barn). hur som helst, när bussen stannade på auroragatan i uppsala (busshållplatsen mellan moskén och fyrishov) så skrek föraren ut i bussen att hon inte kunde köra vidare och att vi fick gå eller ta en annan buss. men då var jag kanske 1-1,5 km ifrån skolan, så jag gick. något som jag upptäckte var hur svårt det är att ta sig över gatan mellan polishuset och mikaelkyrkan, man måste gå världens omväg över en bro?
väl framme på cultus, lite svettig, enormt snöig och försenad så träffade jag josefin (en klasskompis). vi två gick in och träffade cultus rektor, martin. vi bestämde oss för att ta oss ut till viktorias brandstation där ettorna hade lektion i rökdykning.
väl där ute var det svinkallt, blåste MASSOR, och snön vräkte ner! så vi vart inte kvar så länge, hann bara se 1 grupp rädda en docka, och så tittade vi lite på byggnaderna.
väl tillbaka på cultus var vi med på en lektion som en ambulanssjuksköterska höll i, Jim hette han. lektionen var teoretisk och handlade om köldskador och senare också om drunkningsolyckor.
efter det vart det lunch på katte, sen for vi vidare till ica (vi hängde på en klass som hade en jätte social och trevlig tjej så hon visade oss runt lite), och efter ica tillbaka till cultus.

där hade vi rast i en timme innan det var dags för att vara med Jim igen, fast med en annan klass. och den här gången var det en praktisk lektion, SÅ KUL! haha jag och josefin fick va patient varsin gång. jag hade "kört in i ett räcke på e4:an" och hade därför fått en nackskada. så killarna i klassen spände fast mig på en sån där ryggplatta och stabiliserade nacken medan jag hela tiden frågade hur det var med bilen, sa att jag frös och klagade på smärta. det var verkligen jätte kul och när dom var färdiga och övningen så ville dom testa att vända mig upp och ner (jag var ju jätte fastspänd på brädan) och så sa jag att det var okej och så när dom gjorde det ramlade det som höll fast huvudet av. haah trodde jag skulle dö när jag hörde braket för jag fatta inte att det bra var huvudet som ramlade loss, men kroppen satt kvar i alla fall!
efter att jag gjort, så gjorde josefin. hon var medvetslös i en skidbacke. undertiden tjejerna tog hand om henne så snackade jag lite med dom som gjort övningen på mig. haha jag och en kille kom fram till att min mamma och han brukade spela wordfeud mot varann, lite pinsamt att mamma spelar spel med små pojkar på gymnasiet.. men men, våra mammor kände tydligen varann.
efter den lektionen var det slut på dagen och jag bestämde mig för ta tåget hem. det skulle han mammas spelkompis också så vi tog sällis. sen var vårt tåg försenat och det tvingades stanna under färden och så, så vi umgicks säkert i en timme typ? haha tur att han var trevlig i alla fall!

+ på dagen:
• alla trevliga människor
• alla roliga och intressanta lektioner
• att jag fick flyga omkring på den där ryggplattan/brädan

- på dagen:
• bussresan dit
• vädret, snöstorm typ


Kommentarer

Skriv något till oss här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (ser bara vi)

Har du också blogg?

Det du ville säga:

Trackback
RSS 2.0